„Ami nagyon fontos volt, arról tudtam, a többit intézték!”
Napelem blog

„Ami nagyon fontos volt, arról tudtam, a többit intézték!”

Ügyfelünkkel, Gerencsér Ákossal beszélgettünk, akinek családi házára telepítettünk napelem rendszert. 

Egyre többen döntenek úgy, hogy a felújítás során néhány napelempanelt is helyeznek házuk tetőszerkezetére. Sokakat a környezetvédelem, a megújuló energiában rejlő lehetőségek kihasználása, míg másokat a megtérülő, nyereséges beruházás gondolata motivál.

A zöld energiatermelés mellett kötelezte el magát megbízónk, Gerencsér Ákos is, akinek házára június végén egy 3 kW-os berendezést telepítettünk. Ákossal az együttműködésünkről beszélgettünk.

Miért döntöttél úgy, hogy átállsz a környezetkímélő energiatermelésre?

Mind az anyagi, mind a fenntarthatósági okok közrejátszottak a döntésben. Nyilván a pénzügyi indíttatás néha erősebb tud lenni, de ebben az esetben nem kellett választani. A napelem rendszer által szerencsére összeköthető a kellemes a hasznossal. 

Hogyan indult az együttműködés a Vertigo Group-al?

A megkeresés után gyorsan megtörtént a felmérés. Utána pedig már simán mentek a dolgok. Sok részletről nem tudok beszámolni, mert nem igazán kellett belefolynom a folyamatokba. Ami nagyon fontos, arról tudtam, a többit intézték! 

A teljes telepítési procedúra gördülékenyen ment?

Igen, a telepítési procedúra teljesen rendben ment. Az áramszolgáltató miatt lassultak le kicsit a folyamatok, de nyilván a Vertigo-nak erre már nincs ráhatása. Ez mindenhol így történik, ezért nem is volt meglepetés, tudtuk, hogy az ELMŰ részéről picit tovább fog tartani az engedélyezés. 

Az engedélyeztetési eljárásban segítséget nyújtott a Vertigo csapata?

Persze, minden terhet levettek a vállamról. Csak az adatokat, a meghatalmazásokat kellett megadnom és mindent intéztek helyettem. 

Hogyan láttad, alapos tervezés előzte meg a napelem rendszer telepítését?

Igen, persze amennyire laikusként meg tudom állapítani. A szolgáltató elsőre megadott minden engedélyt, ezért is gondolom, hogy minden szempontból rendben van a rendszer. Az ELMŰ-nek elég szigorú követelményei vannak. 

Pályázati lehetőséget is igénybe vettél a rendszer telepítéséhez?

Igen, az otthonfelújítási támogatást szeretnénk igénybe venni, 50%-os utólagos visszafizetéssel. Ebben is a Vertigo pályázatíró részlege támogatását élvezzük. Teljes körű segítséget nyújtottak, és nem csak abban, hogy a napelemek kapcsán mit kell tennünk. Más munkálatokat is végeztünk a házon, illetve még végzünk is, és abban is segítenek, hogy ott milyen követelményeknek kell megfelelni, mind a szerződések, mind a számlák kapcsán. Nekünk csak annyit kell megoldanunk, hogy a megadott minták alapján töltsük ki a szerződéseket. Ezeket a szerződéseket, számlákat pedig elküldjük nekik és innen ők már intéznek mindent. 

Milyen volt az együttműködés a Vertigo csapatával? 

Nagyon alaposak voltak a kivitelezők, akik itt voltak nálunk. Nagy tapasztalattal rendelkeznek, ami látszik is a munkájukon, értik, amit csinálnak.

Most hol tart a projekt?

Most fogja a szolgáltató a villanyóracserét végrehajtani, remélhetőleg egy héten belül. Onnantól kezdve pedig már üzembe is lehet helyezni a napelemeket.

Ajánlanád a Vertigo szolgáltatását másoknak is?

Persze. Ha valaki tőlem kérdezi, hogy ki telepítette a napelemet a házam tetőszerkezetére, akkor minden további nélkül ajánlom őket. Nem tudom, hogy az érdeklődők, azóta felvették-e a kapcsolatot a Vertigo csapatával, de az biztos, hogy én több ízben is javasoltam őket és ez a továbbiakban sem lesz másként.

Te megkeresnéd a Vertigo Group-ot? Ha igen, lépj velünk kapcsolatba!