Életveszélyesek lehetnek a dilettáns napelemesek!
Napelem blog

Életveszélyesek lehetnek a dilettáns napelemesek!

A napelem biznisz „könnyű” és nyereséges! Kevés munkával, hatalmas összegeket lehet bezsebelni! Ahhoz, hogy valaki napelem telepítő legyen, nem kell nagy tudomány, nem kell évekig iskolába járni, csak néhány trükköt kell ismerni, és már indulhat is a munka! – sokan így gondolkodnak, épp ezért hemzseg a piac a dilettáns telepítő csapatoktól, akik nem csak megbízhatatlanok, de még életveszélyesek is. 

Emlékezzünk csak vissza a dél-lengyelországi falu esetére, ahol júniusban egy felrobbant napelem rendszer miatt a település egynegyede csaknem megsemmisült. 

Nem kérdéses, a tűzvészt okozó fotovoltaikus rendszert amatőr, motiválatlan „szakemberek” szerelték be, akik a könnyű, gyors profit reményében nem számoltak a következményekkel. 

A napelempanelek telepítése során minden apró részletre kiemelt figyelmet kell fordítani. Szakszerű tervezés mellett baj nem érheti a családot, viszont ha valami hiba csúszott a gépezetbe, már a panelek fölé lógó ág is tűzveszélyt rejthet magában. A tűz kitörése után pedig már nagy a baj, ugyanis amikor a szilícium és a fém lángra kap, már nem egyszerű a tűzoltók dolga. 

Mindez persze nem azt jelenti, hogy el kell zárkózni a napelem rendszer telepítésétől, mivel rizikófaktort rejt magában! 

A gázrobbanás számos balesetet okozott már, de azért mégsem száműztük az életükből a földgázt. Csak egyszerűen meg kell találni azokat a szakembereket, akikben meg lehet bízni, akik minőségi napelempanelekkel, inverterekkel, rögzítéstechnikai eszközökkel dolgoznak, és ezeket szakszerűen tudják használni. 

Mi a Vertigo Group-nál kizárólag olyan napelemeket ajánlunk ügyfeleink számára, melyek a szélsőséges teszteléseken is kiváló eredménnyel bizonyították a megfelelő működést. De a neves gyártók termékeit nemcsak használjuk, hanem jól ismerjük is. Telepítő csapataink rutinosan végzik munkájukat, hiszen az elmúlt évtizedekben komoly tapasztalatra tettek szert, így a szakma legjobbjaivá váltak. Minden munkánkat részletekbe menő tervezés előzi meg, szakavatott mérnökeink a tervezett beruházás teljes rendszerdiagnosztikáját elkészítik. Az üzembe helyezés során pedig a paneleket szigorúan a tervek mentén, szakszerűen, a biztonsági előírások maximális betartása mellett telepítjük.

Menjen biztosra a napelem rendszer telepítése során, kérje hivatásos csapat segítségét!