Legyen saját üzemanyagtöltő állomásod! Segítünk!
Napelem blog

Legyen saját üzemanyagtöltő állomásod! Segítünk!

Az elmúlt években világszerte divatba jöttek az elektromos járművek. Vásárlásukat és használatukat különböző intézkedésekkel igyekeztek és folyamatosan igyekeznek fellendíteni, sőt, lassan kikényszeríteni. Több ország bejelentette, hogy egy-két évtizeden belül betiltják a klasszikus benzin- és dízelüzemű autókat. Ezzel egyidejűleg a lakosság hozzáállásában is egyre inkább megjelenik a környezetkímélő közlekedés és gazdaságos üzemeltetés igénye. 

Ez mind szép és jó, az elektromos autók tulajdonosainak azonban azzal is számolniuk kell, hogy a töltőállomások száma és elhelyezkedése korlátozott, a töltési idő pedig az optimálisnál hosszabb. 

A mindennapi használatot erősen befolyásolja az elektromos töltőállomások száma és elhelyezkedése, hiszen a használat akkor lenne igazán kényelmes, ha a rendszeres töltés nem jelentene többé gondot.

Telepíts saját töltőállomást otthonodba!

Az otthoni töltőállomás megoldást kínálhat a problémádra! A telepítéséhez azonban feltétlenül szakember segítségére van szükség, hiszen az elektromos hálózat és helyszíni adottságok felmérése komoly szakértelmet igényel.

Az egyedi igényekhez igazodó töltőállomásra van szükség!

Ahhoz, hogy a gyakorlatba is átültethessük a mindennapos otthoni töltést, a napirendünkhöz, szokásainkhoz leginkább igazodó teljesítményű töltőre lesz szükségünk. Az autónkhoz járó tartozékként az otthoni konnektorba dugott autó töltő nem biztos, hogy kellő gyorsaságú, ha csak néhány órát tartózkodunk otthon egy hosszabb autózás után. 

A lassabb töltőnél akár 8-12 órát is igénybe vehet, mire az autó teljesen feltöltődik, míg a villámtöltőnél erre akár 20 perc is elegendő. 

A legtöbb autó tulajdonos célja az, hogy az otthoni töltés a lehető legbiztonságosabb és kellően gyors legyen. Jó tudni, hogy a fali töltőállomáshoz csatlakoztatva a töltés akár nyolcszor rövidebb lehet.

Nincs szükség hosszas engedélyeztetési eljárásra!

Az otthoni töltőállomás kialakítása jelenleg nem engedélyhez kötött. Ahhoz, hogy az elektromos autó töltése otthon is megvalósulhasson, lehetséges otthonra saját fali töltőt telepíteni, sőt nem is kell nagy horderejű szerelési munkálatokra számítani. A telepítés gyorsan és egyszerűen kivitelezhető, azután egy kényelmesen, gyorsan és jól használható autó töltő tulajdonosai leszünk, ami lényegesen jobban igazodik igényeinkhez, mint a konnektoros töltési lehetőség. Ezután többet már nem kell aggódni, ha foglalt az utcai gyorstöltő, vagy túl drága a felkínált energia.

A maximális biztonság érdekében a töltés folyamatos odafigyelést igényel!

Az elektromos autó töltése otthon akkor is folyamatos odafigyelést kíván, ha minden szükséges óvintézkedést megtettünk a biztonságos töltés érdekében. Figyelemmel kell kísérnünk a kábel állapotát, amit bármilyen sérülés, megrongálódás esetén gondolkodás nélkül cserélni kell. A hosszabbítók, toldók használata kerülendő, mert nagyban csökkentik a biztonságos üzemeltetés lehetőségét. A fali töltőn megjelenő információk tájékoztatnak a töltés folyamatáról, amit már digitális eszközeinkre telepített applikáción is követhetünk.

A Vertigo Group az elektromos töltő beszerelésében is segítséget nyújt! 

Érd el velünk, hogy az autódat is a nap hajtsa!