Melegedjünk minden évszakban a nappal!
Napelem blog

Melegedjünk minden évszakban a nappal!

Sokan nem is kalkulálnak azzal a lehetőséggel, hogy a napelemes energiatermelés kiválthatja a fűtésszámlákat is. Holott ezzel ténylegesen elérhető a közel nullrezsis ingatlan. A fűtési korszerűsítések lehetővé teszik azt, hogy az ideális otthon melegét elektromos úton érjük el. Ezáltal jelentősen csökkenthetjük a napelem rendszerünk beruházásának megtérülési idejét is.

Milyen eszközök, berendezések segítségével fűthetünk a nappal? Hoztunk néhány lehetőséget!

Elektromos kazán

A gázkazán leváltására hivatott. Akár radiátoros és padlófűtéses használathoz is ajánlott. Nem szükséges gázszolgáltatói, se kéményseprői engedély hozzá. Biztonságos, mivel nem áll fenn szén-monoxid veszély. Hátránya viszont, hogy az elektromos kazánoknak nagy az energiaigénye, ezért több napelem szükséges ahhoz, hogy kitermelje a működéshez szükséges energiát.

Elektromos radiátor

Azonnali meleget bocsát ki. Ez a leggyorsabban bemelegedő fűtési lehetőség. A levegőt alulról beszívja a rendszer, majd a fűtőszál által felmelegített levegőt fent kiengedi. Akár fürdőszobában is használható. Hátránya, hogy nagyobb az energiaigénye. Kiemelten javasoljuk időszakosan használt ingatlanokba, illetve kis alapterületű helyiségek felmelegítéséhez.

Infrapanel

A csúcskategóriás infrapanelek technológiájának köszönhetően ez mondható a legmodernebb megjelenésű fűtőtestnek. A szép megjelenése

miatt nem csak egy kiváló hatású fűtő eszközként tekinthetünk rá, hanem otthonunk dekoratív elemeként is. Leginkább egy vastagabb üveglaphoz hasonlítható a megjelenése, ezért a modern megjelenésű ingatlanok elengedhetetlen fűtőeszköze.

Klíma

A leghatékonyabb fűtési megoldások közé tartozik, mivel nem egy fűtőtest melegszik, hanem a környezeti levegő fűtésére szolgál. Alacsony energiaigényű.

Inverteres megoldásának köszönhetően szabályozható, hogy hűtsön vagy fűtsön. Így télen élvezhetjük a meleget, nyáron pedig a hideget. Okos megoldásának köszönhetően akár Wi-Fi-n keresztül szabályozható, mobiltelefonunk segítségével.

Bojler

A melegvíz ellátásáért felelős. Használati mennyiségtől függően különböző méretű bojlerek állnak rendelkezésre. A hosszú garanciaidő mellett, Wi-Fi-vel ellátott, így akár mobiltelefonunkról is szabályozhatjuk működését.

Az okos bojlerek felismerik a felhasználási szokásokat, és ennek függvényében melegíti fel a vizet a tartályban.

Bár a hideg évszaknak csak most mondtunk búcsút, érdemes bebiztosítanunk magunkat már most a következő télre! →