Mennyi idő alatt térül meg a napelem rendszer?
Napelem blog

Mennyi idő alatt térül meg a napelem rendszer?

A napfényben rejlő energia felhasználása egyre népszerűbb, ugyanis a megújuló energiaforrás mellett már nem csak a globális felmelegedés egyre fenyegetőbb veszélyei szólnak.

Az utóbbi évek bebizonyították, hogy azok a vállalatok, akik a szén-dioxid-mentes áramtermelés mellett döntöttek, gazdaságilag is nagyobb hasznot könyvelhettek el maguknak. De a napelemek nyújtotta haszonnal nem csak a cégek számolhatnak, hiszen a rendszer telepítése egy családi ház tulajdonosának is rendkívül jó befektetést kínál.

A napelem rendszerek mögött álló technológia mára odáig fejlődött, hogy egy átlagos család otthona teljes mértékben ellátható a természetes energiával.

Sokan mégsem mernek belevágni a napelem telepítésébe!

A napelem rendszer komoly beruházás, megvalósítása jelentős kiadással jár. A legtöbben épp ezért félnek belevágni a telepítésébe, tartanak attól, hogy a befektetésből kidobott pénz lesz.

Ez teljesen érthető, hiszen a legtöbben keveset tudnak a technológiáról, emiatt rengeteg a bizonytalanság, nem is a működésével, mint inkább a hatékonyságával kapcsolatban. Az információk tömkelegében nem egyszerű releváns, megbízható válaszokra találni.

Egy biztos: a napelem rendszernél jobb befektetés nincs!

A fotovoltaikus rendszerekbe gyakorlatilag csak egyszer kell egy komolyabb összeget invesztálni – az alkatrészekre és a kivitelezésre – ezután hosszú évtizedekig passzív hozamot termelnek. Így haladva 8-10 év alatt a beruházás teljesen megtérül, miközben a passzív bevétel nem szűnik meg!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy családi házra szerelt napelem akár 50 évig problémamentesen üzemelhet.

Gondolj csak bele, ha a napelemekre fordított összeget bankba helyeznéd el, annak a nyereségnek a közelébe sem érnél, ami a napelemekből származik majd.

Jó tudni: a napelem rendszer lehet veszteséges is!

A nem megfelelő minőségű napelem és inverter használata, illetve az amatőr kivitelező együttesen garantálják a kudarcot. Silány alkatrészekből és hibás teljesítésből lehetetlen csodát varázsolni!

A tervezés a siker kulcsa!

A napelem tervezése során mindenképp számításba kell venni a rendszer megtérülési idejét befolyásoló tényezőket, hogy a beruházás sikeressége ne legyen kérdéses. A Vertigo Group-nál mi erre kiemelt figyelmet fordítunk!

A napelemes rendszer méretének meghatározásához szakértő kollégánk személyesen méri fel az ingatlant, miközben figyelembe vesszük a tető dőlésszögét, a terhelhetőségét, valamint a tájolását. Az ügyféllel történő egyeztetések alapján feltérképezzük az energiafogyasztási szokásokat és ennek esetleges változásait. Így határozzuk meg azt a fotovoltaikus rendszert, amely valós hasznot hoz majd neked!

A felmérést követően munkatársunk azonnali árajánlatot tud nyújtani!