Mennyi idő alatt térül meg a napelem rendszer?
Napelem blog

Mennyi idő alatt térül meg a napelem rendszer?

Nem vitás, hogy a napelem rendszer telepítése nem olcsó mulatság. Így jogosan merülhet fel első kérdésként mindenkiben, akit egy kicsit is foglalkoztat a gondolat, hogy zöld energiatermelésre álljon át: A BEFEKTETÉSBŐL MIKOR LESZ NYERESÉG?

Első körben nézzük meg, hogy milyen költségekkel kell számolni a napelem rendszer telepítése során!

A napelem rendszerrel kapcsolatos díjak több tényezőből tevődnek össze. A kiépítés ára függ attól, hogy mekkora teljesítményű panelekre van szükség, valamint hogy a megrendelő milyen minőségű tartószerkezet, illetve inverter mellett teszi le a voksát. De ezeken túl még számolni kell a kivitelezés és a kapcsolódó feladatok ellátásának például az engedélyeztetésnek – a díjával is. 

Tehát konkrét, általános érvényű árakat nem lehet meghatározni. Épp ezért mi mindenkinek azt ajánljuk, hogy mielőtt elkönyvelné magában azt, hogy számára megfizethetetlen a környezetkímélő energiatermelés, kérje inkább a személyre szabott, ingyenes felmérésünket. És persze azt sem szabad elfeledni, hogy szinte mindig vannak élő pályázati lehetőségek, amelyek segítségével akár önerő nélkül is telepíthető a napelem rendszer. A következő pályázati időszak december 6-án kezdődik, amelynek részleteiről korábbi cikkünkben már beszámoltunk.

De térjünk át a konkrétumokra és kalkuláljunk! Mennyi időn belül térül meg a napelem rendszer?

Minden egyes megbízásunk esetében szakavatott mérnökeink a tervezett beruházás teljes rendszerdiagnosztikáját elkészítik, természetesen személyre szabottan. Így tudjuk elérni azt, hogy az üzembehelyezés során 0 forintos rezsiköltségek érkezzenek. 

A megtérülési időt persze befolyásolja az áram mindenkori díja, az infláció, az áremelkedések, a jogszabályi feltételek, de a napelemek amortizációja is. Ezek tudatában, a jelenlegi díjakkal számolva, azt mondhatjuk, hogy az általunk megtervezett és kivitelezett napelem rendszerek költségei 8-10 éven belül garantáltan megtérülnek. 

Ezután pedig megközelítőleg 15-20 éven keresztül már csak élvezni kell a ingyen áram anyagi előnyét!

A megtérülési időn még gyorsítani is lehet!

Sokan nem kalkulálnak azzal a lehetőséggel, hogy a napelemes energiatermelés kiválthatja a villanyszámlát is. A fűtési korszerűsítések lehetővé teszik azt, hogy az ideális otthon melegét elektromos formában érjük el. Ezzel ténylegesen elérhető a közel nullrezsis ingatlan, ami által jelentős mértékben lecsökkenthető a napelem rendszer beruházásának megtérülési ideje. 

Persze a döntés mindig a tiéd, viszont a megoldást mi mutatjuk!

Az engedélyeztetéstől kezdve, a tervezésen át, egészen az új napelemhez szükséges AD-VESZ villanyóra felhelyezéséig ellátjuk a feladatokat. A díjmentes felmérést követően olyan telepítési tervvel állunk elő, amellyel biztosítjuk, hogy a szolgáltatótól kapott csekken minden hónapban nulla forint szerepeljen. 

Lépj kapcsolatba velünk! A napelem rendszerrel most még nyereségesen tehetünk azért, hogy legyen holnap!