Vállalatodat akár minimális ráfordítással is energia-hatékonnyá teheted!
Napelem blog

Vállalatodat akár minimális ráfordítással is energia-hatékonnyá teheted!

Lehet nem is tudsz róla, de a te céged is megfelel a pályázati feltételeknek. Járj utána, még mielőtt lemaradsz a megújuló energia használatát, épületenergetikai fejlesztéseket célzó támogatásokról! 

A fotovoltaikus rendszerek megtérülő befektetést kínálnak a vállalkozások számára. A napelemek közel sem csak a környezetvédelemről szólnak, hanem az anyagi biztonságról is. Működtetésükkel tetemes összegeket lehet spórolni. 

Azt viszont nem lehet letagadni, hogy a napelem rendszer hiába térül meg kb. 8-10 éven belül, telepítése jelentős költségekkel jár. Így a napban rejlő energiát főként azoknak van lehetősége kihasználni, akik elegendő tartalékkal rendelkeznek egy komolyabb beruházáshoz. 

De azok számára sem kilátástalan a helyzet, akik a befektetéshez szükséges forrást nem tudják előteremteni, hiszen a napelem rendszerek telepítésére különféle támogatásokat lehet megpályázni. 

Ezen pályázatok megismerésében, a feltételek teljesítésében és a szükséges anyagok benyújtásában mi segítséget nyújtunk!

Kiemelnénk, hogy az idei évben először érhető el a GINOP PLUSZ!

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásaihoz való alkalmazkodást támogató pályázat azon vállalkozásoknak szól, akik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel rendelkeznek. 

Lényeges kitétel továbbá, hogy a támogatásra csak azok jelentkezését várják, akiknek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben legalább három fő volt.

Az 10-629,3 millió forint közötti összeg fordítható többek között:

 

  • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására;
  • technológiafejlesztésre, beleértve a termelési és szolgáltatási, valamint infokommunikációs technológia fejlesztését.

 

A projekthez csupán 30% önerő szükséges. A visszatérítendő támogatás bizonyos feltételek teljesülése mellett részben vagy egészben vissza nem térítendővé válik.


A támogatási kérelem benyújtásáig már nincs sok idő hátra! A kérelmeket szakaszosan lehet benyújtani, a legközelebbi pályázati lehetőség 2021. szeptember 27. – október 4. közé esik. 

Az új pályázati lehetőségről, mellyel vállalatodat költséghatékonyan fejlesztheted, itt tudhatsz meg többet.

A támogatás elnyerése azonban nem azt jelenti, hogy már minden sínen van és a beruházás gyorsan megtérül. 

Anyagilag csak a jól megtervezett és kivitelezett napelem rendszer éri meg. Silány minőségű moduloktól nem várható el a kimagasló teljesítmény, ugyanakkor még a legjobb fotovoltaikus rendszerek sem érnek sokat, ha rosszul vannak felszerelve. 

A Vertigo Group-nál mi minden ügyfelünknek személyre szabott napelem rendszert tervezünk és telepítünk. Elsődleges célunk, hogy a profi kivitelezés és a minőségi alapanyagok által, elérjük, hogy minden hónapban 0 forintos villanyszámlák érkezzenek hozzád. 

Érdeklődj tőlünk a napelem pályázatokról és tegyük jövedelmezőbbé a céged!